Алое Вера: Как може да ни помогне за кожата

Posted by bggenomed 21.03.2018 0 Comment(s)
Алое Вера е древно и уникално растение, за което е установено, че има значителни терапевтични и козметични свойства. Гелът, който се намира в твърдите, сочни и месести листа, съдържа над 200 хранителни вещества.
 
Сокът от алое е бил използван от векове за различни цели по отношение на здравето на човешкото тяло, така че древните египтяни салични цели по отношение на здравето на човешкото тяло, така че древните египтяни с посочили растението като "растение на безсмъртието". Официално обаче полезните здравни свойства на растението са ратифицирани през 1959 г. от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA). от алое, които функционират като група и се абсорбират от човешкото тяло като цяло.
 
Сокът от алое е бил използван от векове за различни цели по отношение на здравето на човешкото тяло, така че древните египтяни са го посочили като "растение на безсмъртието". Официално обаче полезните здравни свойства на растението са ратифицирани през 1959 г. от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA).
Всяко тяло получава от алоето точните съставки от които се нуждае, а останалите се елиминират, без да натоварват тялото ни.
По отношение на епидермиса:
 
1. Алое Вера може да контролира акнето и пъпките, да се бори с възпалението и да намали бактериалната активност в порите.
2. Може да подобри заздравяването на рани чрез подобряване на циркулацията, ограничаване на бактериалното действие и защита на околните здрави клетки.
3. Той действа като мощен анти-стареене, и съдържа множество антиоксиданти (включително бета-каротин и витамин С и Е), които допринасят за подобряване на физическата твърдостта на кожата.
4. Той третира слънчевото изгаряне чрез мощната терапевтична активност, която има върху епителиалното ниво на кожата, т.е. клетъчния покриващ слой на тялото. Той действа като защитен слой върху кожата и помага да се съхрани влагата.
5. Той допринася значително за овлажняване на кожата, без да създава усещане за мазна кожа, което го прави идеален за онези, които вече имат мазна кожа. За жените, които използват грим алое вера действа като овлажните особено, когато се прилага, преди да се използва грима. За мъжете алоевият гел може да се използва като препарат за след бръснене, тъй като може да излекува малките разфасовки, причинени от него.
6. Третира акне, гела от алое съдържа два хормона, на ауксиновия и гиберелин, които допринасят за заздравяване на рани и имат противовъзпалителни свойства, които намаляват възпалението на кожата. Гиберелинът действа като хормон на растежа и стимулира растежа на нови клетки. Тя позволява на кожата да се лекува бързо и разбира се с минимални белези. Алоето е успокояващо вещество и може да намали възпалението, пъпките и сърбежа.
7. Намалява стрии. Когато кожата се разтяга много бързо (поради бременност или рязка промяна в телесното тегло), нейната еластичност може да се повреди, създавайки стрии. Тези признаци се появяват поради рани по вътрешните слоеве на кожата.
 
Алое вера е идеален за всички, освен за бременни, кърмещи майки и деца под 7-годишна възраст. При хроничен здравословен проблем е добре да съгласувате с вашия лекар.
Що се отнася до локално приложение върху кожата, гелът от алое е безопасн, но не трябва да се използва при открити или дълбоки рани.